27. 02. 2024

ALUMPLAST KAN-THERM: VODILNI PRESS SISTEM

Alumplast UltraPress Kan-Therm

ALUMPLAST CEVI IN FITINGI

V svetu vodovoda in vodovodnih inštalacij sta učinkovitost in zanesljivost ključnega pomena. Ne glede na to ali ste vodovodar, monter, lastnik tehnične trgovine ali mali hišni mojster, ki se loteva domačih projektov, vodovodni material in orodje močno vplivata na uspešnost, predvsem pa na dolgoročnost vaših projektov. Neumorna vgradnja vodovodne cevi in spojev zahtevata ogromno vloženega truda in časa, spoznanje, da bi nedavno izvedeno inštalacijo morali sanirati pa tako predstavlja izredno razočaranje. Zato je pomembno, da za svoje potrebe izbiramo sisteme, ki so preverjeni in slovijo po svoji zanesljivosti ter kakovosti.  Eden izmed takšnih alumplast sistemov, ki na trgu zagotovo izstopa, je aluplast KAN-THERM UltraPress. Če še vedno oklevate, ali bi ga vključili v svoj asortima, vam spodaj podajamo razloge, zakaj je to za vas morebiti prava odločitev.

 

 

 

Kaj je KAN-THERM UltraPress sistem?

KAN-THERM press sistem je sodobna rešitev za povezovanje alumplast cevi (PEX / PERT / PERTAL) in press fitingov v vodovodnih inštalacijah. Uporablja tehnologijo stiskanja, ki vključuje uporabo stiskalnega orodja za ustvarjanje varnih in trajnih povezav brez potrebe po spajanju, varjenju ali lepljenju. Če ste se kadarkoli srečali z vodovodnim materialom, zagotovo poznate sam princip takšnih sistemov, pomembno pa je zavedanje, da vsi vendarle niso enaki. Pomembno je da izberemo takšnega s preverjenim poreklom in kakovostnimi materiali. Žal v svoji panogi prepogosto zasledimo pretirano težnjo po varčevanju pri izbiri materialov, kar pogosto vodi k vgradnji sistemov, ki uporabniku ne zagotavljajo potrebne kakovosti, prav tako pa ne nudijo ustrezne po-prodajne podpore ali svetovanja. Pri sistemu KAN tega strahu ni.

 

Zakaj izbrati ALUMPLAST KAN-THERM?

  1. Zanesljivost: Eden glavnih razlogov za izbiro KAN-THERM alupress sistema je njegova zanesljivost. Vsi press fitingi in cevi so izdelani iz preverjenih materialov (medenina CW617N ali napreden PPSU polimer) v tehnološko dovršenih proizvodnjah na Nizozemskem in Poljskem, kar proizvajalcu omogoča precizen nadzor nad kakovostjo.
  2. Enostavnost namestitve: Vsi fitingi in press čeljusti KAN imajo preprost dizajn, ki omogoča hitro ter učinkovito povezovanje, kar prihrani čas in stroške dela ter minimizira možnost napak. Vsi fitingi so opremljeni z inšpekcijskimi odprtinami s pomočjo katerih se hitro in enostavno prepričamo, da je cev pravilno vstavljena v sam fiting.
  3. Vsestranskost: Ne glede na to ali delate na stanovanjskih, komercialnih ali industrijskih projektih, je KAN-THERM UltraPress dovolj vsestranski, da zadovolji različne potrebe. Naj bo to za vodovodne napeljave, ogrevanje, hlajenje ali talno gretje.
  4. Kompatibilnost: aluplast fitingi KAN so primerni za stiskalne čeljusti z “U” in “TH” profilom. Menjava press orodja tako ni potrebna!
  5. Pametno = hitreje: edinstvena lastnost alumplast fitingov KAN je tudi ta, da je prav vsak fiting barvno označen glede na dimenzijo. Tako lahko hitro določimo če gre za fiting premera 16mm, 26mm ali 40mm, kar pohitri izvedbo same inštalacije.
  6. Varnost pred rjo: alumplast cevi KAN-THERM so edinstvene, saj se za spajanje zaščitnega aluminijastega sloja uporablja laserska tehnologija in ne klasične metode kot pri konkurenčnih sistemih. Aluplast cevi KAN so tako bolj odporne na mikroskopske poškodbe med upogibanjem, s čimer se znatno zmanjša tveganje za vstop kisika v sistem, posledično tudi ne prihaja do oksidacije in rjavenja celotne napeljave.
  7. Sistem LBP: kratica LBP predstavlja izraz “leak before press”. Gre za sistem, ki nam omogoča, da preverimo ali so vsi spoji pravilno nameščeni že med polnjenjem sistema, brez potrebe po generiranju pritiska. To nam dovoli hitro in enostavno lociranje slabo pritrjenih spojev.
  8. Cenovna dostopnost: kljub vsem tehnološkim prednostim sistema, pa politika skupine KAN omogoča, da je UltraPress sistem še zmeraj cenovno ugoden in dostopen. Četudi zaradi cenenih alternativ iz tretjih držav morda ni najugodnejši na trgu, smo se iz izkušenj naučili: nobeden fiting ni tako drag, kot nas stane sanacija že vgrajenega sistema.
    Alumplast sistem UltraPress
    UltraPress KAN-THERM: barvne oznake različnih dimenzij fitingov

     

Zaključek

Če povzamemo, sistem KAN-THERM UltraPress je tehnološko dovršen in celovit sistem za vodovodne, ogrevalne ali hladilne napeljave, ki zajema kakovostne alumplast cevi, fitinge in press orodje. V velikem delu Evrope se je že utrdil kot nepogrešljiv element pri najrazličnejših inštalacijah ter osvojil mnoga srca projektantov, montažnih hiš, inštalaterjev, kot tudi domačih hišnih mojstrov. Zanesljivost, enostavnost namestitve, vsestranskost in stroškovna učinkovitost ga naredijo prepričljivo izbiro za vsakega uporabnika press sistemov, zato tudi vas vljudno vabimo, da si ogledate ponudbo alumplast cevi, fitingov in orodja s klikom na povezavo spodaj, ter nas v primeru kakršnihkoli vprašanj kontaktirate. Z veseljem vam bomo ponudili tehnično svetovanje ali predstavili celoten program s pomočjo vzorcev, ter vam po najboljših močeh pristopili nasproti, da zadovoljimo vašim potrebam in zagotovimo mirno vest pri izvedbi vodovodnih napeljav.

 

ALUMPLAST FITINGI IN CEVI KAN-THERM – povezava do ponudbe